top of page

Dia Internacional dels Animals sense Llar

El Dia Internacional dels Animals sense Llar és un homenatge a tots els gats i gossos que vaguen pels carrers, ciutats i entorns rurals del món, sense destí cert. Mancats d'aliments, amb set i vulnerables, aquests companys peluts no tenen el que tots els animals necessiten: l'afecte i les atencions d'una persona que els estimi. A més, aquesta jornada serveix per recordar el més important, que aquests animals són responsabilitat de tots i, per això, hem de protegir-los. Recordem que el paper de les administracions és molt important en aquest sentit.

Des de l'any 1992 la Societat Internacional pels Drets dels Animals, coneguts per les sigles en anglès ISAR, celebra el Dia Internacional dels Animals Sense Llar, reservat pel tercer dissabte del mes d'agost. Per l'any 2017, el dia de commemoració és el dissabte 19 d'agost. La seva finalitat és promoure noves campanyes, programes i idees per a la solució a la superpoblació d'animals de companyia en condició de carrer. Organitzacions de tot el món es reuneixen per tal d’augmentar la conscienciació sobre aquest tema.

La concentració d'activitats en favor dels animals de carrer, a nivell mundial en un sol dia, representa una gran oportunitat de cridar l'atenció de mitjans de comunicació i ens governamentals a atendre el problema amb serietat i involucrar recursos per a l'acollida i tractament dels animals sense llar.

L'esterilització així com la tinença responsable dels animals, són claus per eradicar el greu i trist problema dels animals sense llar. Per aquest motiu les protectores i associacions d'animals fem una crida global a la responsabilitat dels propietaris durant aquest dia.

La intervenció de les administracions és molt important per tal d’educar en el respecte cap als animals i aconseguir així una societat on no hi hagi gats ni gossos que vaguin pels carrers desprotegits.

Adopta, Cuida, Esterilitza

La superpoblació d'animals de companyia i l'abandonament són la principal causa de congestió dels refugis i de la desgràcia de milers de gats i gossos a l'any. Però podem tractar-ho, amb tres senzills passos: adoptar, cuidar, esterilitzar.

Moltes persones comparteixen la seva vida amb gossos, gats i altres animals, que els acompanyen i fan gaudir amb els seus mims i jocs. És meravellós poder compartir la vida amb ells, que han arribat a ser dependents de l'ésser humà, després de milers d'anys d'haver estat domesticats per l'home. Això mateix ens imposa una tremenda responsabilitat pels animals que ens acompanyen, perquè depèn de nosaltres el seu benestar i felicitat. Per a això, compartim tres passos per demostrar-li al teu animal que l'estimes:

Adopta:

Milers de gossos i gats esperen en refugis la dignitat d'una llar on ser estimats. La gran majoria d'aquests animals van tenir la mala sort de ser "regals" per Nadal, per a un aniversari o un "caprici" al pas per la botiga d'animals. Van tenir la mala fortuna que, en créixer o fer entremaliadures, ja no els van voler més en aquesta llar. Van anar a parar al carrer, a un descampat, sofrint fam o malalties ... Ara esperen una nova oportunitat, que bé mereixen, a mans de persones responsables que els cuidin.

Cuida:

Ser responsable és fer-se càrrec completament de les necessitats físiques i psíquiques del teu animal: alimentació equilibrada per a la seva espècie, aigua fresca, un espai on dormir, sec i ben protegit del fred; espai per moure’s, un passeig diari, jocs o companyia per entretenir-se, i molt important: la teva companyia, de la qual ell gaudeix molt.

Si per treball o estudis no pots cuidar-lo per uns dies: deixa'l amb algú de confiança, que sàpiga d'animals de la seva espècie; o busca-una guarderia recomanada pel seu bon tracte. Cuida’l com es mereix un ésser viu que sent igual que tu.

Esterilitza:

És l'única manera efectiva de controlar la sobrepoblació de gossos, gats i altres mamífers. Amb una simple operació rutinària, el teu animalet (mascle o femella) deixarà de tenir zel, cessarà el marcatge territorial (orinar en certs llocs del pati o la casa) i es podrà desenvolupar amb tota normalitat.

No és cert que les femelles hagin de parir obligatòriament almenys una ventrada abans de ser castrades; i el que sí és cert és el drama al qual estan obligats a viure els animals en refugis atestats "d’animals que sobren". Esterilitzar al teu animalet és fer-te responsable no només per la seva salut sexual, sinó també per un problema públic de sobrepoblació i abandonament: doncs si bé pots intentar buscar-li una llar als cadells que tingui la teva gossa o gata, mai podràs estar 100% segur que el cadell arribarà a una bona llar, on el cuidaran fins a la fi dels seus dies.

______________________________________________________________________________

Dia Internacional dels Animals sense Llar: per l'esterilització

El missatge de la Societat Internacional dels Drets dels Animals per aquest dissabte 19 d’agost, el Dia dels Animals Sense Llar, és urgent: esterilitzar, esterilitzar i esterilitzar. Gats i gossos esterilitzats redueixen les ventrades no desitjades i el nombre d'animals que acaben abandonats o neixen al carrer. "Les protectores i associacions d'animals de tot el món estem molt preocupades per la sobrepoblació de gossos i gats, que augmenta el seu abandonament i desprotecció", explica la Societat Internacional dels Drets dels Animals, que apunta a la no esterilització dels animals com a primera causa de l'abandonament.

A Espanya, prop de 140.000 gats i gossos abandonats són recollits cada any del carrer per protectores i centres de recollida municipals, segons l'estudi d'abandonament de la Fundació Affinity. Aquestes dades, tristes i aclaparadores per si mateixes, no inclouen els animals, molts d'ells gats, que moren cada any al carrer.

Esterilització i CES pels gats de carrer:

Una recepta simple per tal de reduir el nombre de gats que néixen i malviuen als carrers es l’inici de programes de captura, esterilització, solta i cura dels gats de carrer, anomenat programes CES, "els programes CES són l'única manera acceptable, ètica i realment eficaç de gestionar colònies de gats al carrer", diu Enrique Alonso, membre permanent del Consell d'estat i actiu animalista. L’esterilització de tots els gats i gossos que viuen en cases, a més de la gestió ètica de les colònies de gats, són el mode més ràpid de frenar milers de morts d'animals a l'any al carrer.

Què podem fer el Dia Internacional dels Animals Sense Llar?

El Dia dels Animals Sense Llar és una jornada per recordar que tots els gossos i gats que viuen amb humans han de portar un microxip. Aquest dispositiu costa uns 30 euros i conté les dades dels seus propietaris, de manera que si l'animal es perd, podrà tornar a casa al seu costat.

Què més es pot fer? Adoptar. Si s'està preparat per incrementar la família amb un amic pelut, adoptar és l'elecció més coherent contra l'abandonament i a favor d'altres gossos i gats sense llar. Les associacions i protectores t’ajudaran a trobar un amic de quatre potes perfecte.

Fer-se soci, voluntari, casa d'acollida i adoptar, també fer donacions puntuals a la nostra associació Amics dels Animals de Llançà.

@amicsanimalsllansa

Donacions

CaixaBank:

BIC: CAIXESBBXXX

PayPal:

Mes informació a:

📧 amicsdelsanimalsdellansa@gmail.com


Posts Destacats
Posts Recents 
Arxiu
Cercar Per Etiquetes
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page