top of page

Dia Mundial dels Animals


Francesc d'Assís fent un sermó als ocells

El Dia Mundial dels Animals se celebra cada any el 4 d'octubre. Va néixer a Florència, Itàlia el 1931 en una convenció d'ecologistes. Aquest dia se celebra la vida animal en totes les seves formes i s’organitzen esdeveniments per tot el món. El 4 d'octubre va ser triat perquè és el dia de Francesc d'Assís, amant de la naturalesa i sant patró dels animals i del medi ambient. Nombroses esglésies arreu del món ho celebren el diumenge més pròxim al 4 d'octubre amb una Benedicció dels Animals.

De tota manera, el Dia Mundial dels Animals és ara més que la celebració d'un sant cristià i avui és observat per amants dels animals de totes les creences i nacionalitats. Benediccions a animals són realitzades en esglésies, sinagogas i Capellans dels Animals independents en parcs i camps. Refugis d'animals realitzen esdeveniments per a recaptar fons i dies oberts, grups de vida salvatge organitzen exposicions d'informació, escoles prenen projectes de treball relacionats amb els animals i individus i grups d'amics o companys de treball donan a beneficencias d'animals o es comprometen a patrocinar a un refugi animal.

A Argentina se celebra el 29 d'abril com homenatge a la defunció (en 1926) del doctor Ignacio Lucas Albarracín.

Albarracín va ser, juntament amb Domingo Faustino Sarmiento, un dels fundadors de la Societat Argentina Protectora d'Animals i el propulsor de la Llei Nacional de Protecció d'Animals (N° 2786.).

Font: (Viquipèdia)


Posts Destacats
Posts Recents 
Arxiu
Cercar Per Etiquetes
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page